Διοργανώνουμε διάφορα σεμινάρια στο Bodynamic που απευθύνονται σε ολους. Σε όσους θέλουν να γνωρίσουν απο κοντά και διαπιστώσουν την αξία της μεθόδου μέσα από πρακτικές εφαρμογές αλλα και στους ψυχοθεραπευτές που θέλουν να εμβαθύνουν την κατανόηση και να εμπλουτισούν την γκάμα των δεξιοτήτων τους με νέες, εξειδικευμένες πρακτικές.

Σεμινάρια με την Ditte Marcher

Δουλεύοντας με τα αρχέτυπα

Πως δημιουργείτε αρχετυπικές προσωπικότητες προς τα άτομα του περιβάλλοντος σας και τον κόσμο?
Αυτο που δείχνετε στους άλλους και αυτό που θα θέλατε οι άλλοι να δουν μπορεί να είναι δύο διαφορετικά πραγματα.
Ποιά πυρηνική απόφαση προστατεύετε ως πιο σημαντική απο το να συναντηθείτε κα να συνδεθείτε με τα άτομα του περιβάλλοντος σας?
Πως προστατεύετε αυτες τις εσωτερικές πυρηνικές αποφάσεις και πως μπορείτε να βρείτε τον δρόμο για να πάτε σε αυτές τις βαθειές περιοχές μέσα σας?
Οι πυρηνικές αποφάσεις είναι σαν χαραγμένα με πυρωμένο σίδερο εντυπώματα στο βάθος του συστηματός μας που δεν επαφίοντε απλά στο σύστημα κωδικών και συμπεριφορών μας αλλά μέσα στο βαθύ μας αποτύπωμα.
Και η εξωτερική παρουσίαση και η εσωτερική επιθυμία αποτελούν ψευδαίσθηση αλλα συνεχώς σε βγάζουν απο την ισορροπία. Οπότε πώς ξεκινάμε να βρίσκουμε το μονοπάτι όπου δεν αποπλανούμαστε απο παράδεισους και κολάσεις, αλλά κρατάμε την ισορροπία, όχι όντας σε άγνοια και αφέλεια αλλά παραδωμένοι μέσα στην σοφία?
Αυτές τις τρείς μέρες θα δουλέψουμε με τα εξωτερικά και τα εσωτερικά προσωπικά αρχέτυπα που έχουμε δημιουργήσει κατα την διάρκεια όλων των φάσεων του εγώ μας και θα ταξιδέψουμε για να βρούμε μια ή και περισσότερες πυρηνικές αποφάσεις και τις ψευδαίσθησεις που θρέφουμε για το ξεπέρασμα του εαυτού μας. Αυτό θα το επιτύχουμε με σωματικές ασκήσεις , γνωσιακή εργασία και ομαδικές ασκήσεις.

Shock Marathon

Μία εβδομάδα βαθειάς και εντατικής δουλειάς και θεραπείας των τραυμάτων μας και του μετατραυματικού στρες. Η διαμονή και ο μαραθώνιος γίνεται στην Εύβοια και απευθύνεται σε όσους έχουν τελειώσει την εκπαίδευση PTSD I.

Αποκτώντας πρόσβαση στην δυναμή μας σε δύσκολους καιρούς

Μαθετε πώς να βρίσκετε το μέσο δρόμο, αντικαθιστώντας την ενοχή με ελευθερία επιλογών, διατηρώντας την κατεύθυνση σας ώστε να επιτύχετε τους στόχους σας.
Αποκτείστε μεγαλύτερη πρόσβαση στη δύναμή σας ώστε να μπορείτε να την εκφράζετε και να την χρησιμοποιείτε σε καιρούς μεγάλης πρόκλησης.
Ένα σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων ημερών στο οποίο θα δουλέψουμε με τα διαφορετικά στρώματα της δομής της βούλησης, μέσα από το σώμα μας, με το μυαλό και σε σύνδεση με την αξιοπρέπεια μας, χρησιμοποιώντας ζωντανά παραδείγματα μέσα απο την ζωή.
Το σεμινάριο γίνεται στα Αγγλικά με μετάφραση στα Ελληνικά.

Όρια και περιορισμοί (Boundaries vs. Limits)

Μετά από πολλά χρόνια διδασκαλίας σε εργαστήρια και σεμινάρια και θεραπειών με σωματική ψυχοθεραπεία, έχω συνειδητοποιήσει πόσο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν φράσεις όπως, «παραβιάζεις τα όρια μου”, “δεν μπορώ να κρατήσω τα όριά μου”, “οι άνθρωποι δεν κάνουν σέβονται τα όριά μου »ή« κανείς δεν καταλαβαίνει τα όριά μου». Αλλά αυτό στο οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται δεν είναι τα όριά τους (Boundaries), είναι η ικανότητά τους ή την έλλειψη της ικανότητας να κατανοήσουν ή να χειριστούν ή να αναγνωρίσουν, τους περιορισμούς τους (Limits). Η έλλειψη της ικανότητας να αναγνωρίσετε και να διαχειριστείτε τους εσωτερικούς σας περιορισμούς (Limits) σας δίνει την ψευδαίσθηση της παραβίασης των ορίων σας (Boundaries), ακόμη και αν δεν έχει τίποτα να κάνει με τα όριά από μόνη της. Από την εμπειρία μου, αυτό εξηγεί το γιατί οι άνθρωποι μπορεί να προσπαθούν να δουλέψουν ψυχοθεραπευτικά με διάφορα θέματα των ορίων τους για χρόνια χωρίς να σημειώσουν καμία ουσιαστική πρόοδο, εκτός από τη χρήση των ορίων τους για αποσύνδεση, αντί της διατήρησης της σύνδεσης.
Τα όρια (Boundaries) καθορίζουν τον φυσικό και προσωπικό μας χώρο και η όποια παραβίαση τους, μας δημιουργεί φόβο. Όντας σε φόβο δεν κρατάμε την αξιοπρέπεια μας ούτε μπορούμε να διατηρούμε την σύνδεση. Από την άλλη πλευρά οι περιορισμοί (Limits) έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της ενέργειας μας, την ικανότητα να διαχειριστούμε την ενέργεια μας όταν κάποιος εξωτερικός παράγοντας έχει πυροδοτήσει τα διάφορα επίπεδα των συγκινήσεων και σωματικών αισθήσεων και πόσο καλά μπορούμε να εμπεριέχουμε ή να διαχειριστούμε αυτές τις διαφορετικές εσωτερικές καταστάσεις ύπαρξης. Όταν συνειδητοποιήσουμε τους περιορισμούς μας, μπορούμε να παύσουμε προσωρινά , να σταματήσουμε ή δουλεύοντας σωματικά να ενεργοποιήσουμε τους κατάλληλους μυς που θα μας προσφέρουν υποστήριξη, ούτως ώστε η ικανότητά μας να παραμένουμε συνδεδεμένοι αυξάνει δραματικά, χωρίς να μπαίνουμε στην ψευδαίσθηση ότι κάποιος επιτίθεται στην αξιοπρέπειά μας ή ότι παραβιάζει τον χώρο μας.
Σε αυτό το εργαστήριο θα πειραματιστούμε σωματικά, δουλεύοντας με τις δύο έννοιες του όριου και του περιορισμού. Θα πάρετε μια σαφή εσωτερική αίσθηση και γνώση των ορίων σας και των περιορισμών σας. Θα αναγνωρίσετε και θα ενισχύσετε τα αποθέματα σας. Θα συνειδητοποιήσετε το πόσο σημαντικό είναι το να είναι κανείς σε θέση να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ των ορίων και των περιορισμών , ώστε να έχει μια πιο επιτυχημένη ζωή.

Hands on, για Bodynamic Practitioners

Μια σειρά τριών μίνι σεμιναρίων, για την προώθηση των δεξιοτήτων των θεραπευτών του Bodynamic στην θεραπεία με την χρήση του αγγίγματος των χεριών. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να ενεργοποιήσετε, να υποστηρίξετε και να αλλάξετε την ανταπόκριση των μυών σε διαφορετικές λειτουργίες εγώ.

 

Εισαγωγικά σεμινάρια στο Bodynamic

Γείωση - Επικέντρωση - Όρια

Μετά από δεκαετίες έρευνας το Σύστημα Bodynamic κατέληξε να προσδιορίσει ένδεκα ιδιαίτερες κατηγορίες ψυχολογικής λειτουργίας που ονομάζουμε Λειτουργίες του Εγώ. Κάθε μυς σε ολόκληρο το σώμα περιλαμβάνει κάποιο συγκεκριμένο και αυστηρά ιδιαίτερο ψυχολογικό περιεχόμενο που σχετίζεται με μία από τις Λειτουργίες του Εγώ, και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερες από μία.
Η τονική απόκριση ενός μυός, την οποία αντιλαμβάνεται ο θεραπευτής ψηλαφώντας τον συγκεκριμένο μυ, προσφέρει ειδικές πληροφορίες για τις Λειτουργίες του Εγώ του συγκεκριμένου ατόμου – και ταυτόχρονα πληροφορίες για τις Χαρακτηροδομές που αφορούν συγκεκριμένες φάσεις της παιδικής εξέλιξης αυτού του ατόμου. Η διασταύρωση των Λειτουργιών του Εγώ με τις Χαρακτηροδομές προσφέρει πολύτιμα νέα δεδομένα που εμπλουτίζουν την κατανόηση της θεραπευτικής διεργασίας. Ταυτόχρονα ο θεραπευτής ενεργοποιεί το συγκεκριμένο μυ ή μυς – με τα χέρια ή υποδεικνύοντας κατάλληλες κινήσεις – και έτσι φέρνει στην επιφάνεια το ψυχολογικό περιεχόμενο του μυός, καθώς και πλήθος χρήσιμων συσχετισμών προς συγκεκριμένες Χαρακτηροδομές και Λειτουργίες του Εγώ. Ελάτε να δουλέψουμε με τον τρόπο του Bodynamic και να μαθετε πως μπορείτε να βελτιώσετε τις ψυχολογικές σας δεξιότητες χρησιμοποιώντας το σώμα σας.

Χορεύοντας Ανάμεσα στην Αμοιβαία Σύνδεση και την Αξιοπρέπεια

Στην καρδιά του Συστήματος Bodynamic βρίσκεται η διαπίστωση ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο με θεμελιώδες κίνητρο να διατηρεί επαφή και Αμοιβαία Σύνδεση (Mutual Connection) με τους άλλους ανθρώπους, χωρίς όμως να χάνει τον προσωπική του Αξιοπρέπεια (Individual Dignity).
Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, για να διατηρήσω την προσωπική μου Αξιοπρέπεια στις επαφές μου με τους άλλους, χρειάζεται να σέβομαι τον ίδιο μου τον εαυτό, έτσι ώστε ο τρόπος που υπάρχω, τα συναισθήματά μου και οι πράξεις μου να είναι συνεπείς προς τον αυθεντικό εαυτό μου – τις πραγματικές μου ανάγκες, ενορμήσεις, προτιμήσεις, επιθυμίες και οπτική ζωής.
Ένα άτομο θα προτιμούσε να διατηρήσει την αμοιβαία Σύνδεση εις βάρος της προσωπικής του Αξιοπρέπειας – να διατηρήσει επαφή με κάποιο άτομο ή κατάσταση την οποία κατά βάθος δεν μπορεί να αντέξει, επειδή το ενδεχόμενο να χάσει τη Σύνδεση τον γεμίζει φόβο, ενώ η απώλεια της προσωπικής Αξιοπρέπειας του φαίνεται λιγότερο τρομακτική.
Και αντίστροφα: κάθε άτομο έχει κάποια στιγμή στη ζωή του αποτραβηχτεί από μια επαφή που του προκαλούσε ανυπόφορη δυσκολία, προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει την προσωπική του Αξιοπρέπεια. Έτσι εξηγείται άλλη μια ακραία αλλά καθόλου σπάνια πλευρά της ανθρώπινης κατάστασης: Μηδενική αμοιβαία Σύνδεση αλλά πολλή προσωπική αξιοπρέπεια, σε απόλυτη μοναξιά.

Ελάτε να γνωρίσετε πώς βιώνετε την Αμοιβαία Σύνδεση και την Αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά σας, καθώς και δεξιότητες για να τις φέρετε σε ισορροπία.